top of page
2525b-int-restaurant-0001.jpg
ALLE WONINGEN VERKOCHT

Industriële kantoorlofts

Hoogwaardige horeca

Parkeerplaatsen

WAAR HISTORIE EN HEDEN ELKAAR ONTMOETEN

Rijksmonument 

Diamantfabriek

Eigentijds wonen en werken 

Van voormalige diamantslijperij tot een stijlvol multifunctioneel gebouw. Het Asschergebouw uit 1907 is ontworpen door Gerrit van Arkel. Deze iconische blikvanger is getransformeerd tot bijzondere woon- en werkplek onder leiding van Villanova architecten. 
Het imposante gebouw is uniek met een mix van moderne en traditionele materialen en vormen: staal, bakstenen in contrasterende kleuren geel en rood met gefrijnd hardstenen hoekstenen en accenten. Maar het is ook een industrieel gebouw met een voor die tijd bijzondere betonconstructie en lange hoge fabriekszalen. Aan slijptafels zaten de slijpers te werken met hun rug naar de enorme ramen om zo te profiteren van het overdadige daglicht.

De diamantslijperij was een gesloten complex met maar één ingang en één uitgang, omsloten door een hek. Na de transformatie is het een multifunctioneel gebouw geworden met een open karakter. Met op de begane grond kantoorruimte grenzend aan het openbare voorplein, dat wordt getransformeerd tot stadstuin.

 

De monumentale hoofdentree geeft toegang tot een ruimte voor een restaurant met een terras op het nieuwe plein. De woningen hebben twee eigen entreehallen aan de  andere zijde van het gebouw, aan het Dora Tamanaplein. Hier bevinden zich ook de liften. Via de lift komt u direct uit in uw eigen woning. In het souterrain is er voor ieder appartement een ruime berging. 


PARKEREN
Bij de appartementen zijn een of twee parkeerplaatsen te koop. In de garage direct naast de Diamantfabriek zijn parkeerplaatsen gereserveerd. De ingang van de garage ligt in de Tolstraat. De voetgangersuitgang van de garage ligt aan het Dora Tamanaplein, op korte afstand van de beide entrees van de woningen.

Briljant Amstel Maquette-9-2.png

Beeld van de maquette.

GEBOUW

Eigentijds

WERKEN

Op de bel-etage en souterrain van de Diamantfabriek bevindt zich de circa 760 m² kantoorruimte alsmede de circa 420  m² horecaruimte waarbij ook een authentieke portiersloge hoort van circa 25 m². De industriële kantoorlofts en horeca ruimten worden in casco staat opgeleverd. De kantoorlofts hebben hoge plafonds, veel daglicht en originele raampartijen. De horecaruimte heeft ruim 4 meter hoge plafonds en de mogelijkheid tot terras.

Stijlvol

WONEN

De Diamantfabriek is klaar voor zijn nieuwe bewoners.  De loftwoningen vanaf 155 m² tot 264 m² hebben tot 3.85 meter hoge plafonds en baden in daglicht door enorme, originele raampartijen aan beide zijden. De appartementen hebben een loggia of een dakterras op het zuiden. 
De appartementen zijn royaal van opzet, met een ruime woonkamer, twee of drie slaapkamers en twee badkamers. De prachtige authentieke elementen geven de loftwoningen een unieke sfeer die zich laat combineren met iedere interieurstijl. De appartementen zijn volledig afgebouwd en hebben prachtige eikenhouten vloeren, gestucte wanden en plafonds, stijlvolle badkamers en keukens (of een stelpost daarvoor). Bij alle appartementen geeft de lift direct toegang tot de woning. De woningen hebben een gas- of houthaard.


Er is tevens aandacht voor comfort en duurzaamheid met vloerverwarming en vloerkoeling. Daarnaast is er gewerkt met hoogwaardige isolatiematerialen en is er triple glas toegepast.

APPARTEMENTEN

Op de eerste en tweede verdieping bevinden zich ieder vier appartementen, van circa 155 tot 195 m². De lofts op de eerste en tweede verdieping hebben een of twee zuidgeoriënteerde loggia’s. Een serre-achtige ruimte die schuilgaat achter een van de grote raampartijen in de zuidgevel. Een fijne beschutte plek zonder inkijk van boven, met genoeg ruimte voor een grote eettafel of een loungehoek.

PENTHOUSES
Op de derde en vierde verdieping tweelaagse penthouses van circa 245 tot 264 m² met een dakterras van ruim 50 m². Deze appartementen hebben op de derde verdieping een woonkamer, drie royale slaapkamers en twee badkamers. Via een trap bereikt u de vierde verdieping, met een multifunctionele ruimte van zo’n 74 m² met glas van vloer tot plafond met aansluitingen voor een tweede keuken en toegang tot het dakterras.
 

WONEN

WONEN

WERKEN
191001_Diamantfabriek_Sit_fin.jpg

Amsterdam-Zuid

Ligging

De Diamantfabriek staat middenin De Pijp, met de Amstel om de hoek. Een van de meest levendige en gewilde buurten van Amsterdam. Met eigentijdse winkels, sfeervolle restaurants, gezellige koffietentjes en het groene Sarphatipark, maar ook dichtbij theater Carré. 

Rondom de Diamantfabriek is een nieuwe buurt ontstaan: Het Asscherkwartier: een nieuwe hotspot waar verleden en toekomst samenkomen. Met schitterende historische gebouwen en creatieve bedrijvigheid, dankzij het nieuwe theater, de bibliotheek en het hotel Pestana met restaurant  Arc. by Lute. 
 

LIGGING