top of page
2525b-int-restaurant-0001.jpg
ALLE WONINGEN VERKOCHT

Industriële kantoorlofts

Hoogwaardige horeca

Parkeerplaatsen

WAAR HISTORIE EN HEDEN ELKAAR ONTMOETEN

Rijksmonument 

Diamantfabriek

Eigentijds wonen en werken 

Van voormalige diamantslijperij tot een stijlvol multifunctioneel gebouw. Het Asschergebouw uit 1907 is ontworpen door Gerrit van Arkel. Deze iconische blikvanger is getransformeerd tot bijzondere woon- en werkplek onder leiding van Villanova architecten. 
Het imposante gebouw is uniek met een mix van moderne en traditionele materialen en vormen: staal, bakstenen in contrasterende kleuren geel en rood met gefrijnd hardstenen hoekstenen en accenten. Maar het is ook een industrieel gebouw met een voor die tijd bijzondere betonconstructie en lange hoge fabriekszalen. Aan slijptafels zaten de slijpers te werken met hun rug naar de enorme ramen om zo te profiteren van het overdadige daglicht.

De diamantslijperij was een gesloten complex met maar één ingang en één uitgang, omsloten door een hek. Na de transformatie is het een multifunctioneel gebouw geworden met een open karakter. Met op de begane grond kantoorruimte grenzend aan het openbare voorplein, dat wordt getransformeerd tot stadstuin.

 

De monumentale hoofdentree geeft toegang tot een ruimte voor een restaurant met een terras op het nieuwe plein. De woningen hebben twee eigen entreehallen aan de  andere zijde van het gebouw, aan het Dora Tamanaplein. Hier bevinden zich ook de liften. Via de lift komt u direct uit in uw eigen woning. In het souterrain is er voor ieder appartement een ruime berging. 


PARKEREN
Bij de appartementen zijn een of twee parkeerplaatsen te koop. In de garage direct naast de Diamantfabriek zijn parkeerplaatsen gereserveerd. De ingang van de garage ligt in de Tolstraat. De voetgangersuitgang van de garage ligt aan het Dora Tamanaplein, op korte afstand van de beide entrees van de woningen.

Briljant Amstel Maquette-9-2.png

Beeld van de maquette.

GEBOUW

Eigentijds

WERKEN

Op de bel-etage en souterrain van de Diamantfabriek bevindt zich de circa 760 m² kantoorruimte alsmede de circa 420  m² horecaruimte waarbij ook een authentieke portiersloge hoort van circa 25 m². De industriële kantoorlofts en horeca ruimten worden in casco staat opgeleverd. De kantoorlofts hebben hoge plafonds, veel daglicht en originele raampartijen. De horecaruimte heeft ruim 4 meter hoge plafonds en de mogelijkheid tot terras.

WERKEN
191001_Diamantfabriek_Sit_fin.jpg

Amsterdam-Zuid

Ligging

De Diamantfabriek staat middenin De Pijp, met de Amstel om de hoek. Een van de meest levendige en gewilde buurten van Amsterdam. Met eigentijdse winkels, sfeervolle restaurants, gezellige koffietentjes en het groene Sarphatipark, maar ook dichtbij theater Carré. 

Rondom de Diamantfabriek is een nieuwe buurt ontstaan: Het Asscherkwartier: een nieuwe hotspot waar verleden en toekomst samenkomen. Met schitterende historische gebouwen en creatieve bedrijvigheid, dankzij het nieuwe theater, de bibliotheek en het hotel Pestana met restaurant  Arc. by Lute. 
 

LIGGING
MAP GEWIJZIGD 4 april.jpg

omgeving

winkelstraten

Ontdek De Pijp

Van Woustraat

Albert Cuyp markt

Restaurants

The Butcher - Riva    

Sla  - De Ysbreeker

Le Hollandais  -  Rijsel  Auberge Amsterdam

Maris Piper   ... meer

SPORT

Gustav Gym 

Ro Cycle studio 

 Vondel Gym - Swim Gym    Bikram Yoga - Roei- en Zeilvereniging De Amstel

MUZIEK - Theater 

Club Dauphine - Volkshotel 

 Theater Carre 

Theater CC Amstel 

Railto Art house film 

1906 - 2019

HISTORIE

Art Nouveau

Ooit werd in dit gebouw de grootste diamant ter wereld geslepen. Mogelijk gemaakt door een eerder ontwikkelde techniek, die bij een internationale elite in trek was geraakt. De lucratieve handel en goede zaken kenmerken deze bijzondere tijd van La belle époque in de Diamantfabriek. 


De stijl van het gebouw is industriële Art Nouveau, een kunststroming die tussen 1890 en 1914 op verschillende plaatsen in Europa populair was. Art Nouveau was de uitdrukking van het nieuwe, het jonge, de vooruitgang. Kenmerkend waren een optimistisch wereldbeeld en geloof in de toekomst, een voorliefde voor het gebruik van nieuwe, moderne technieken in o.a. de architectuur en schilderkunst.

HISTORIE