top of page
VERWACHT NAJAAR 2019

Luxe loft appartementen

Industriële kantoor lofts 

Hoogwaardige horeca

WONEN

WAAR HISTORIE EN HEDEN ELKAAR ONTMOETEN

PROJECT

Rijksmonument 

Diamantfabriek

Iconisch

Als je de kans krijgt om een rijksmonument van de fraaiste categorie te restaureren en verduurzamen, moet je dat goed doen. Dus kosten nog moeite zijn gespaard om dit stukje Amsterdams erfgoed ongekende allure mee te geven. Van ongeslepen steen naar gepolijste diamant. In De Diamantfabriek komen 10 markante lofts en 2 exclusieve penthouses die verleiden door de combinatie van statige en karakteristieke details en stijlvol toegevoegd modern, design.

 

De iconische blikvanger van het Asscherkwartier wordt getransformeerd tot woonplek in industriële Art Nouveau-stijl. De stoere lofts van 150 tot 450 m² hebben hoge plafonds en baden in daglicht door enorme, originele raampartijen. Hiermee is de ruime fabriekssfeer van toen geborgd. Kortom, authenticiteit en Parijse elegantie. Het is mogelijk om een parkeerplaats te kopen in de garage onder het Dora Tamaraplein. En dat maakt wonen in de bruisende Diamantbuurt aan de Amstel nog aantrekkelijker.

BEHIND THE SCENES

OMGEVING

1906 - 2019

HISTORIE

19c7df5d-8e34-40dc-a7b9-6a3bc03d6299.jpe
OSIM00004000590.jpg

Art Nouveau

Het Asschergebouw uit 1907 is ontworpen door Gerrit van Arkel. Een architect die ook zijn handtekening zette onder het ontwerp van de vroegere Diamantbeurs op het Weesperplein. De invloed van de kunststijl Art Nouveau en van architect Berlage is duidelijk terug te zien. Ook heeft het gebouw een ambachtelijk karakter. Vroeger was hier een diamantslijperij gevestigd. Je snapt dat geen diamant of persoon ongezien het pand uitkwam.

Met de transformatie verandert ‘het fort’ naar een heel fijne woonplek met een detaillering waar de ambachtelijkheid nog steeds vanaf straalt. Verder is en blijft het gebouw gesierd door een vrijzinnige mix van moderne en traditionele materialen zoals staal, vormbakstenen en hardsteen sieren het gebouw. Alleen straks zijn het niet meer de fabriekszalen die in het licht baden door de enorme ramen en 4 meter hoge plafonds, maar de lofts.

OSIM00007005084.jpg
HISTORIE
OSIM00001004612.jpg

Amsterdam-Zuid

Ligging

Markant Amsterdams wonen

De Diamantfabriek bevindt zich in Amsterdam-Zuid langs de Amstel. Om precies te zijn in het Asscherkwartier van de Diamantbuurt. Omringd door zeer hoogwaardige nieuwbouw en statige oude panden, met de oude Pijp en de geüpgraded Wibautstraat in de spreekwoordelijke achtertuin. Binnen 8 fiets je naar hartje Amsterdam, het Museumkwartier en het Oosterpark en met de auto is Knooppunt Amstel in 5 minuten te bereiken.

 

Hoewel de naam het niet doet vermoeden is de Diamantbuurt nog een vrij ongepolijste plek. Het vriendelijke karakter, de leuke straatjes, klasse en variatie doen denken aan Le Marais in Parijs. Het aanbod van winkels, horeca en cultuur is gevarieerd. Haal het lekkerste brood bij Hartogs Volkoren, slenter door de chique Utrechtsestraat en geniet van goed eten en live muziek bij Club Dauphine. En er is nog zoveel meer, zoals op de kaart te zien is. Dit is zo’n plek zoals Amsterdam hoort te zijn. Gevarieerd, met nieuwe plekken om te ontdekken.

omgeving

Contact

INTERESSE

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut a tempus felis, quis volutpat nisi. Cras congue eros magna, id auctor est elementum quis. Mauris vulputate, sapien in feugiat eleifend, purus orci molestie magna, sed congue dui sem eu sem.

 

CONTACT

Makelaar

Broersma Makelaardij
020 – 305 97 77
diamantfabriek@broersma.nl

Koningslaan 14
1075 AC Amsterdam

Architect

Villanova Architecten

Stationsplein 45

3013 AK Rotterdam

Interieur design

Diana van den Boomen
dianavandenboomen.nl

Een project van

Zuider vastgoed

broersma-1.jpg
Villa Nova
dianavandenboomen.jpg
Zuidervastgoed
bottom of page